Ποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ ζητούν απόσυρση του δημοψηφίσματος

Ποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ ζητούν απόσυρση του δημοψηφίσματος
Η απόφαση για δημοψήφισμα και οι εξελίξεις που πυροδότησε (ρήξη με εταίρους, κλείσιμο τραπεζών, capital controls) αναγκάζουν κάποια στελέχη της συμπολίτευσης σε δεύτερες σκέψεις με τέσσερις βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να δηλώνουν επισήμως ότι ζητούν απόσυρση του δημοψηφίσματος.

Ο πρώτος βουλευτήςπου διαφοροποιείται είναι ο Βασίλης Κόκκαλης ο οποιοςδήλωσε πως ο ίδιος θα ψηφίσει «ανοιχτές τράπεζες», ζητώντας παράλληλα να ακυρωθεί το δημοψήφισμα και να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δεν έχουμε εντολή ούτε για κλείσιμο τραπεζών ούτε για κούρεμα καταθέσεων», σημείωσε το πρωί στον ΑΝΤ1, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι «υπάρχουν και άλλοι» με παρόμοιες απόψεις. Κατήγγειλε ακόμη ότι «κάποιοι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν ευθέως για δραχμή».

«Άκουσα τον κ. Σακελλαρίδη να διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει capital control, γι'αυτό ψήφισα υπέρ του δημοψηφίσματος» σημείωσε.

Επίσης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει. «Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να ακυρώσει το δημοψήφισμα» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος χαρακτηρίζει «λάθος την επιλογή του δημοψηφίσματος».

Kατά του δημοψηφίσματος τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Μαυραγάνης, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι «η συνέχιση ενός δημοψηφίσματος σε καιρό κατοχής, είναι προφανές ότι είναι στρατηγικό λάθος».

Ο τέταρτος βουλευτής των ΑΝΕΛ που διαφοροποιείται είναι ο Ηρακλειώτης Κώστας Δαμαβολίτης που δηλώνει πως θα ψηφίσει "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Όπως είπε ο βουλευτής στο Ράδιο 9,84, «η επιλογή είναι μεταξύ μιας συμφωνίας με μέτρα επώδυνα ή με ρήξη», επισημαίνοντας ότι ο κόσμος, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, δείχνει να είναι υπέρ της συμφωνίας.

«Το διά ταύτα, έτσι όπως αποτυπώνεται, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής», επισήμανε, λέγοντας ότι αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε«αυτό το περήφανο "όχι" και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά... αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε "όχι", τι ακριβώς θα κάνουμε;», είπε ο κ. Δαμαβολίτης, εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ