Τσίπρας σε Μέρκελ και Ολάντ: Δεν κατανοώ την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα

Τσίπρας σε Μέρκελ και Ολάντ: Δεν κατανοώ την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα
Νέα συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ είχε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και να υπάρξει τελικά συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ, στην τριμερή, συζήτησαν το ενδεχόμενο επέκτασης των προγραμμάτων διάσωσης της Ελλάδος. Γαλλική πηγή, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο και αναφερόμενη σε όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της 45λεπτης τριμερούς προσέθεσε: «Επί της ουσίας η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη. Οι τρεις τους συζήτηση σαν τι πρέπει να γίνει σήμερα και αύριο για να ολοκληρωθούν τα θέματα που πρέπει να διευθετηθούν και τα οποία συνδέονται με τις μεταρρυθμίσεις, την επέκταση των προγραμμάτων και το ζήτημα της χρηματοδότησης».

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά το πέρας της Συνόδου, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της γαλλικής αντιπροσωπίας στο Συμβούλιο της ΕΕ όπου όπως αναφέρουν πληροφορίες ήτανπαρώνκαι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε άτυπη ενημέρωση από το Μαξίμου, αμέσως μετά τη συνάντηση που δεν κράτησε πολύ τονίζεται:

«Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Kαγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα.Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά το πέρας της Συνόδου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ