Βέμπερ:«Οι ελληνικές προτάσεις δεν θα πρέπει να υπερεκτιμηθούν»

Βέμπερ:«Οι ελληνικές προτάσεις δεν θα πρέπει να υπερεκτιμηθούν»
«Οι ελληνικές προτάσεις δεν θα πρέπει να υπερεκτιμηθούν. Πρόκειται μόνο για ένα σημείο εκκίνησης για περαιτέρω συζητήσεις» τόνισε ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αποτελούν μόνο ένα σημείο εκκίνησης για περαιτέρω διαβουλεύσεις επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των δανειστών ο Βέμπερ αναφέρει τα εξής:

«Είναι η πρώτη φορά, μετά από μήνες σύγχυσης και χάσιμο χρόνου, που η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιτέλους προτάσεις. Αλλά οι ελληνικές προτάσεις δεν θα πρέπει να υπερεκτιμηθούν. Πρόκειται μόνο για ένα σημείο εκκίνησης για περαιτέρω συζητήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση, λόγω της στάσης της κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, απώλεσε την εμπιστοσύνη πολλών εταίρων της, την οποία πρέπει να ξανακερδίσει. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να δείξει την προθυμία του να εφαρμόσει σε βάθος μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Θα πρέπει επίσης να διευκρινίσει πώς σκοπεύει να πείσει την ελληνική Βουλή να εγκρίνει τα συμφωνηθέντα μέτρα, σε περίπτωση επίτευξη συμφωνίας. Αλληλεγγύη μπορεί να υπάρξει μόνο εφόσον η ελληνική κυβέρνηση αναλάβει τη δική της ευθύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ