Παπαδημούλης: Πρέπει να βγει λευκός καπνός για το κοινό συμφέρον Ελλάδας - Ευρωζώνης

Παπαδημούλης: Πρέπει να βγει λευκός καπνός για το κοινό συμφέρον Ελλάδας - Ευρωζώνης
«Πρέπει να βγει λευκός καπνός για το κοινό συμφέρον Ελλάδας - Ευρωζώνης» εκτιμά ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, και δηλώνει απολύτως σίγουρος ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κάνει αυτό που πρέπει. 

«Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, τη Δευτέρα, είναι θετική. Η Ευρωζώνη έχει κάθε συμφέρον να αποφύγει την αποσταθεροποίηση και τον ακρωτηριασμό και η ελληνική οικονομία και κοινωνία να τερματίσει μια πολύχρονη ύφεση και μονομερή λιτότητα και μια πολύμηνη αβεβαιότητα με μία λύση, που να βάζει φρένο στον κατήφορο και να ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης, αλλά κι έναν δρόμο αλλαγών στις συστημικές παθογένειες της χώρας», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Καθημερινή.

Και συνεχίζει: «Αυτή την ώρα απαιτείται, απ’ όσους διατυπώνουν δημόσιο λόγο, αίσθημα ευθύνης, μετρημένα λόγια, σοβαρότητα και η μέγιστη δυνατή συνεννόηση, προκειμένου να ηττηθούν το εμπόριο φόβου και οι σπεκουλαδόροι που επιδιώκουν να κερδίσουν μέσω της κινδυνολογίας».

«Στις ώρες που απομένουν, ο Αλέξης Τσίπρας και οι άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες καλούνται να γεφυρώσουν με ρεαλισμό και αίσθηση ευθύνης τις εναπομένουσες διαφορές, οι οποίες δεν είναι πλέον τόσο μεγάλες».

«Πρέπει να βγει “λευκός καπνός”, γιατί αυτό είναι το κοινό συμφέρον και της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός θα κάνει αυτό που πρέπει με αίσθηση ευθύνης, ρεαλισμού, πατριωτισμού και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ