Πούτιν: Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα

Πούτιν: Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα
«Όπως είπε πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό», τόνισε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Πρόσθεσε μάλιστα, χαμογελώντας, ότι «το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές, και όχι η Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία διαθέτει ένα "επαρκές απόθεμα εσωτερικής δύναμης" προκειμένου να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα και διαβεβαίωσε τους επενδυτές πως η χώρα του παραμένει ανοιχτή σε επιχειρηματικές συναλλαγές με τη Δύση.

Μιλώντας ενώπιον ξένων και ρώσων επικεφαλής επιχειρήσεων στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Πούτιν δεν ανακοίνωσε νέα σχέδια προκειμένου να ανακοπεί η πτώση της ρωσικής οικονομίας, η κατάσταση της οποίας έχει επιδεινωθεί λόγω των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση για το θέμα της Ουκρανίας και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.

"Η πρόσβασή μας στις παγκόσμιες αγορές κεφαλαίου είναι περιορισμένη και σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί η πτώση της τιμής των κύριων εξαγωγικών προϊόντων μας", είπε ο Πούτιν σε ρώσους πολιτικούς και επιχειρηματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ