Τηλεφωνική επικοινωνία Α. Τσίπρα - Φ. Γεννηματά

Τηλεφωνική επικοινωνία Α. Τσίπρα - Φ. Γεννηματά
Τηλεφωνική επικοινωνία με την νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας την συνεχάρη για την εκλογή της και της είπε ότι είναι πρόθυμος να την συναντήσει και να την ενημερώσει για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι ηΦώφη Γεννηματά ανακηρύχθηκεη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με17.035 ψήφους. Σε δήλωσή της ευχαρίστησε «τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή», ενώ ζήτησε συγγνώμη από όλους όσοι ήρθαν να ψηφίσουν αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό.

Η νέα πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο «για την προσφορά του στην χώρα και την παράταξη καθώς και τους συνυποψήφιούς της Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών» σημείωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία».

«Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ, παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη, προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή Προοπτική της» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αναλαμβάνω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε μια ώρα που απαιτείται ευθύνη από όλους. Είναι όμως πρωτίστως η ώρα της ιστορικής ευθύνης του Πρωθυπουργού. Λογοδοτεί στον Ελληνικό Λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά».