Στρατούλης: Αν είναι να γίνουμε προτεκτοράτο δεν θα υπάρξει συμφωνία

Στρατούλης: Αν είναι να γίνουμε προτεκτοράτο δεν θα υπάρξει συμφωνία
«Αν είναι να συνεχίσουμε με μνημόνια, να γίνουμε προτεκτοράτο, δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει τέτοια συμφωνία... Δεν μας ψήφισε ο λαός γι' αυτό» διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξή του σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Ο Δημήτρης Στρατούλης υπογράμμισε ότι «η διαπραγμάτευση είναι συλλογική, την κάνει όλη η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός μαζί με όλη την κυβέρνηση».

Ακόμη αναφέρθηκε στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης και συγκεκριμένα στο συνταξιοδοτικό τονίζοντας πως οι δανειστές επιθυμούν την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και είπε: «έβαλαν το ΔΝΤ να παίξει το ρόλο του προβοκάτορα στο συνταξιοδοτικό... Οι δανειστές επιμένουν για κατάργηση πρόωρων συντάξεων. Ο στόχος τους είναι μισθολογικά να γίνουμε Βαλκάνια».

Ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε στη συνένεια ποιοι είναι οι τέσσερις άξονες για να γίνει αποδεκτή μία συμφωνία από την κυβέρνηση και είπε: Όχι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάλληλα πρωτογενή πλεονάσματα, ριζική απομείωση χρέους και αναπτυξιακό σχέδιο για τον τρόπο χρηματοδότησης των επενδύσεων.

Τέλος ο υπουργός είπε ότι «λύνουμε βήμα – βήμα τα ζητήματα που μπορούμε» σημειώνοντας: «Λειτουργικές ενοποιήσεις των ταμείων θα γίνουν, γιατί τα ταμεία που έχουν ήδη ενοποιηθεί πρέπει να ενοποιηθούν και λειτουργικά, για τις άλλες ενοποιήσεις θέλει χρόνο, μελέτες και διάλογο έως το 2018».