Στρατούλης: Ανυποχώρητη η κυβέρνηση στο θέμα των μισθών και των συντάξεων

Στρατούλης: Ανυποχώρητη η κυβέρνηση στο θέμα των μισθών και των συντάξεων
Tην αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στη νέα διοίκηση του ΟΓΑ εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης ενώ υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα είναι συνεπής ως προς την κρατική χρηματοδότησή του.

Σημειώνεται ότι ο κ.Στρατούλης, παραβρέθηκε σήμερα στη συνέντευξη τύπου του ΟΓΑ, η οποία είχε θέμα τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της «Αγροτικής Εστίας» έτους 2015.

Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε πιέσεις δανειστών για μειώσεις μισθών και συντάξεων, υπογραμμίζοντας ότι οι απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ ή κατά 1,8 δισ. ευρώ, και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, είναι απορριπτέες αντικοινωνικές και απάνθρωπες.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε: «Είμαστε όρθιοι και δίνουμε τη μάχη για τα δίκαια του ελληνικού λαού, δεν φοβόμαστε και θα παραμένουμε ανυποχώρητοι σε πιέσεις που αφορούν τις μειώσεις συντάξεων».

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους, ότι με ειδική διάταξη που θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και την άρση ασφαλιστικών αδικιών, προωθείται η απεμπλοκή χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δεν μπορούν να λάβουν τη σύνταξή τους επειδή έχουν δημιουργήσει οφειλές άνω των 20.000 ευρώ.

Ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι με τροπολογία που θα περιληφθεί στο ίδιο σχέδιο νόμου, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) να επιλέξουν για την ασφάλισή τους ως και τρεις ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα και επίσης, θα γίνουν ορισμένες άλλες προσαρμογές, ώστε να ανακουφιστούν από τις πολύ υψηλές επιβαρύνσεις των προηγούμενων ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ