Μάρδας:«Θα είχαμε συμφωνία πριν τις 30 Ιουνίου αν είχαν αυτή την πρόθεση οι εταίροι»

Μάρδας:«Θα είχαμε συμφωνία πριν τις 30 Ιουνίου αν είχαν αυτή την πρόθεση οι εταίροι»
Ο Δημ. Μάρδας προέβλεψε ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία. Ο Αλ. Φλαμπουράρης δήλωσε πως η Ελλάδα ελπίζει να υπάρξει συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές στο Eurogroup της 18ης Ιουνίου.

Στη στάση των εταίρων επέρριψε ευθύνες για το γεγονός ότι δεν έχει επιτευχθεί ώς τώρα συμφωνία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, εκτιμώντας ότι πιθανόν υπάρχει αλλαγή στρατηγικής των εταίρων. Ο κ. Μάρδας προέβλεψε πάντως ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία, καθώς όπως είπε, υπάρχει η βούληση.

«Θα είχαμε συμφωνία πριν τις 30 Ιουνίου αν είχαν πρόθεση οι εταίροι να μην φτάσουμε σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα δημιουργώντας προβλήματα» σημείωσε στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι τη λύση για την πληρωμή της προηγούμενης δόσης του ΔΝΤ το Μάιο την βρήκαν οι ίδιοι.

«Από τους φορείς γενικής κυβέρνησης πήραμε χρήματα που δεν χρησιμοποιούνται» διευκρίνισε ο υπουργός.

«Οι υποχρεώσεις μας όσον αφορά το μισθολογικό κόστος τρέχουν κανονικά» δήλωσε, διαβεβαιώνοντας ότι οι μισθοί και συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά.

Ελπίζουμε σε συμφωνία στις 18 Ιουνίου

Από την πλευρά του Αλ. Φλαμπουράρης δήλωσε πως η Ελλάδα ελπίζει να υπάρξει συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 18 Ιουνίου.

"Ελπίζω πως θα έρθει πολύ σύντομα, στις 18 Ιουνίου, όταν συνεδριάζει το Eurogroup", είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ