Bloomberg: Στραμμένα τα βλέμματα στη σημερινή συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ

Bloomberg: Στραμμένα τα βλέμματα στη σημερινή συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ
Στο επίκεντρο της προσοχής είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, γράφει το Bloomberg.

«Με τις συζητήσεις να έχουν κολλήσει, πιθανόν θα πρέπει οι Ευρωπαίοι ηγέτες να επιφέρουν τη μεγάλη πρόοδο», αναφέρει το πρακτορείο σε δημοσίευμά του, σημειώνοντας ότι Μέρκελ και Ολάντ παρενέβησαν πιο έντονα τον περασμένο μήνα, παρακάμπτοντας τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως παρατηρεί το Bloomberg, η τριμερής συνάντηση, η οποία είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί μετά τη σημερινή σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών της Ε.Ε. και της Λατινικής Αμερικής, σηματοδοτεί ότι επείγει να παραμείνει φερέγγυα η Ελλάδα. Αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο πως παραμένουν οι διαφωνίες σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους και τα μέτρα για την επίτευξή τους.

Το Bloomberg παραθέτει και τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος είπε ότι «είναι δυνατή μία συμφωνία τις επόμενες ημέρες» και ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βρει «δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα» για να αντικαταστήσει κάποιες από τις πιο αμφισβητούμενες απαιτήσεις των πιστωτών.

«Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, έχει γίνει πραγματικά εντατική τεχνική εργασία, και έτσι είναι δυνατόν να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ