Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων σήμερα Τετάρτη 10/06/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αλλάζουν όλα στον Στρατό!"

Η εφημερίδα γράφει "σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα της στρατιωτικής θητείας επιφέρει σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση ως την Παρασκευή".

ΕΘΝΟΣ: "Στα 710 εκατ. ευρώ η διαφορά με τους δανειστές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. Η διαβούλευση στις Βρυξέλλες «σκόνταψε» στη διαφορά περίπου 710 εκατομμυρίων ευρώ, για την οποία η ελληνική πλευρά κλήθηκε να παρουσιάσει εναλλακτική πρόταση με ισοδύναμα. Οι αναπροσαρμογές στον ΦΠΑ, οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό και το πλεόνασμα θα κρίνουν και τις προσπάθειες για γεφύρωση του χάσματος και επίτευξη συμφωνίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Υποχώρηση σε δόσεις για ΦΠΑ και κατώτατο μισθό"

Η εφημερίδα γράφει "στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν την απάντηση των θεσμών επί της νέας ελληνικής πρότασης. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιχειρεί να «ξορκίσει» τη σεναριολογία των πρόωρων εκλογών και στέλνει μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους πως ένα Grexit θα είναι η αρχή του τέλους για την ευρωζώνη".

ΕΣΤΙΑ: "Η οικονομία καταρρέει"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "φθάσαμε στα μέσα Ιουνίου, η Κυβέρνησις Τσίπρα βρίσκεται στην εξουσία επί 4,5 μήνες και η ελληνική οικονομία βαίνει προς κατάρρευση. Ακόμη και στον τομέα του τουρισμού, οι συνέπειες της κυβερνητικής αλλαγής είναι εμφανείς. Και τούτο διότι επικρατεί ανασφάλεια και αβεβαιότης".

Η ΑΥΓΗ: "Βιώσιμη λύση με τη μέθοδο των τριών"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με την ισχύ της λαϊκής στήριξης και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για μια συμφωνία - λύση στον πενταετή βραχνά της ελληνικής κοινωνίας προσέρχεται ο Αλ. Τσίπρας στη συνάντηση με την Αν. Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής σήμερα στις Βρυξέλλες".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Θεσμοί αίματος"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ευχαρίστως ναι, αλλά όχι. Αυτή ήταν η απάντηση των δανειστών, αργά χθες το βράδυ, οι οποίοι απαιτούν πρωτογενή πλεονάσματα 1%, 2% και 3% αντίστοιχα για 2015, '16 και '17. Φαίνεται όμως να βάζουν νερό στο κρασί τους σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό και τους συντελεστές ΦΠΑ. Η Αθήνα θεωρεί ότι με το νέο τετρασέλιδο κείμενο έχει εξαντλήσει τα περιθώρια για συμβιβασμό".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στο «κόκκινο» η διαπραγμάτευση"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βαρύ κλίμα στις Βρυξέλλες μετά και τις νέες προτάσεις της Αθήνας, οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πιστωτών. Ακόμη και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, φέρεται πλήρως απογοητευμένος από τους χειρισμούς της Αθήνας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συμπληρώνουν και με νέα μέτρα το αντιλαϊκό πακέτο!"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ραβασάκια με αντιλαϊκά μέτρα πάνε και έρχονται ενώ η κυβέρνηση έστειλε, χτες, συμπληρωματικά μέτρα στην αντιλαϊκή πρόταση που είχε καταθέσει στους εταίρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτά περιλαμβάνονται παραπέρα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ καθώς και προτάσεις σχετικά με τη «ρύθμιση του χρέους»".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ραντεβού στα τυφλά"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πολύ βαρύ κλίμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αποψινή συνάντηση Τσίπρα με τους Μέρκελ και Ολάντ: η Ελλάδα είναι πλέον απομονωμένη στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ενώ η κυβέρνηση αναμένει γραπτή απάντηση για την αντιπρόταση που παρέδωσε στον επίτροπο Μοσκοβισί, στην οποία περιλαμβάνονται πιο σκληρά μέτρα από εκείνα που πρότεινε αρχικά".

Kontranews: "Τελεσίγραφο του Αλέξη στους ξένους τοκογλύφους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τελεσιγραφικό τρόπο ο Αλέξης θα πρέπει να απαιτήσει σήμερα από τους λεγόμενους εταίρους την υπογραφή συμφωνίας μέσα σε δύο μέρες, γιατί θα πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε οριστικά, με το μαρτύριο στο οποίο μας έχουν υποβάλλει οι ξένοι τοκογλύφοι που σκοτώνει καθημερινά ό,τι απέμεινε από την πραγματική οικονομία, ενώ συγχρόνως εξαθλιώνει το λαό μας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σκληραίνει το παιχνίδι"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σκληρό πόκερ μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε οριακά κρίσιμο σημείο. Το κλίμα στις Βρυξέλλες έχει βαρύνει επικίνδυνα, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ υπήρχε ανταλλαγή νέων στοιχείων, ώστε να γεφυρωθεί η απόσταση των περίπου 700 εκατ. ευρώ που χωρίζει τις δύο πλευρές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Καθοριστικό ραντεβού"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η σημερινή τριμερής συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολαντ, στις Βρυξέλλες, ίσως αποδειχθεί κομβικής σημασίας για την κυβέρνηση και κυρίως για τη χώρα, δεδομένου ότι θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή συμφωνία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ