Την Κυριακή η Σύνοδος Κορυφής των G7 στη Γερμανία

Την Κυριακή η Σύνοδος Κορυφής των G7 στη Γερμανία
Τους ηγέτες της G7 αναμένεται να υποδεχτεί η Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή για μία Σύνοδο Κορυφής που έχει να αντιμετωπίσει πλειάδα κρίσεων, από τα προβλήματα της Ελλάδας μέχρι τη σύρραξη στην Ουκρανία και τη διεθνή τρομοκρατία, υπό τη σκιά του μεγάλου απόντος, του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί το πρωί της Κυριακής με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο δημαρχείο του χωριού Κρυν, πριν από μία δεξίωση που θα οργανωθεί με τη συμμετοχή των 2.000 κατοίκων του στην πλατεία της εκκλησίας. Στο πρόγραμμα φολκλορικά κοστούμια, μουσική, μπρέτσελ και μπύρα, μέσα σε ένα χαρακτηριστικό τοπίο των βαυαρικών Αλπεων, καθώς το Βερολίνο επιδιώκει να προβάλει την εικόνα προσιτών ηγετών, μακριά από το πλήθος των αλτερμοντιαλιστών που συνοδεύουν όλες τις συνόδους κορυφής της Ομάδας των 7.

Το απόγευμα της Κυριακής θα ξεκινήσουν οι συσκέψεις εργασίας στον πύργο του Ελμάου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 στις Αλπεις, αποκομμένο από τον κόσμο και προστατευόμενο από χιλιάδες αστυνομικούς.

Η σύνοδος των ηγετών των πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου θα είναι η τρίτη που διεξάγεται χωρίς τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τον αποκλεισμό του από το σχήμα της Ομάδας των 8 έπειτα από την προσάρτηση της Κριμαίας τον Μάρτιο 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ