Τετ α τετ Ομπάμα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου του G7

Τετ α τετ Ομπάμα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου του G7
Διμερή συνάντηση θα έχουν την Κυριακή η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης των G7 στην Βαυαρία, σύμφωνα με το Reuters. Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στην πόλη Κρουν, κοντά στο χώρο όπου θα γίνει η Σύνοδος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Αμερικανός πρόεδρος θα συζητήσουν κατά τη διμερή συνάντησή τους κυρίως «θέματα εξωτερικής πολιτικής» και «τις κοινές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε», σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στη γερμανική κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια θα μπορούσαν να συζητηθούν η υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (TTIP), εναντίον της οποίας τάσσεται ένα αυξανόμενο τμήμα της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και ιδίως της γερμανικής, καθώς και τα θέματα της Ουκρανίας και της Συρίας.

Η Μέρκελ και ο Ομπάμα θα συμμετάσχουν στη συνέχεια σε «συνάντηση με τους κατοίκους» στο Κρουν, κοινότητα των βαυαρικών Άλπεων στην οποία βρίσκεται το κάστρο του Ελμάου όπου θα συναντηθούν στις 7 και 8 Ιουνίου οι ηγέτες των επτά οικονομικών δυνάμεων του G7 (Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Καναδάς, Ιαπωνία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ