Στρατούλης: Οι θεσμοί ζητούν μειώσεις μισθών και συντάξεων

Στρατούλης: Οι θεσμοί ζητούν μειώσεις μισθών και συντάξεων
«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στο Brussels Group» παραδέχτηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, αποκαλύπτοντας ότι οι θεσμοί (ΔΝΤ,ΕΚΤ,ΚΟΜΙΣΙΟΝ), έχουν επαναφέρει παλαιότερες αξιώσεις τους, για μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Μιλώντας στον Real Fm, ο κ.Στρατούλης είπε πως οι δανειστές «κινούνται στην ίδια λογική που κινούνταν επί Χαρδούβελη. Ζητάνε αυτά που ζητούσαν από τον κ.Χαρδούβελη και δεν τους τα έδινε».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Νίκου Παππά για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας απέναντι στη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, ο κ.Στρατούλης ξεκαθάρισε πως «αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ταπεινωτική υποχώρηση», εκτιμώντας πάντως ότι, δεν θα τεθούν τέτοια ζητήματα, καθώς δεν πρόκειται να έρθει μια κακή συμφωνία.

«Για να πετύχεις σε αυτή τη συμφωνία, πρέπει να δείχνεις ότι είσαι έτοιμος για τη ρήξη», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει τη χώρα και τον ελληνικό λαό ακόμα και σε ενδεχόμενη αποτυχία.

Τέλος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν χειρότερο ακόμη και από τη χρεοκοπία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ