Σαμαράς: Τους τελευταίους τέσσερις μήνες η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο της Ευρώπης

Σαμαράς: Τους τελευταίους τέσσερις μήνες η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο της Ευρώπης
Σαν σήμερα πριν από 36 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κέρδισε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ τόνισε σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες η χώρα βρίσκεται στο περιθώριο της Ευρώπης.

Η δήλωση του κ. Σαμαρά έχει ως εξής:

Σαν σήμερα, πριν από 36 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε, στο Ζάππειο Μέγαρο, την ένταξη της Πατρίδας μας στην τότε ΕΟΚ. Έδινε στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επισπεύσει την ανάπτυξή της, να σταθεροποιήσει το δημοκρατικό της Πολίτευμα, να διεκδικήσει από ισχυρότερη θέση τα εθνικά δίκαιά της. Έδινε στους Έλληνες ένα κοινό όραμα και σκοπό και στην Ελλάδα μια περίοπτη διεθνή θέση.

Τότε διεκδικήσαμε και κερδίσαμε τη συμμετοχή μας στον πυρήνα της Ευρώπης. Σήμερα, επί τέσσερις μήνες, είμαστε εγκλωβισμένοι στο περιθώριό της.

Η Νέα Δημοκρατία, αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Πατρίδας μας, τιμά την 28η Μαΐου και συνεχίζει τους αγώνες, τόσο για τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρωζώνη, όσο και για την έξοδό της από την κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ