Σάμερς προς Ευρώπη: Υπάρχουν όρια στο βαθμό λιτότητας

Σάμερς προς Ευρώπη: Υπάρχουν όρια στο βαθμό λιτότητας
Στη δήλωση ότι υπάρχουν όρια στο βαθμό λιτότητας που μπορεί να επιβληθεί σε μια χώρα και αυτό η Ευρώπη οφείλει να το αναγνωρίσει η Ευρώπη προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λόρενς Σάμερς από τη Δρέσδη της Γερμανίας που διεξάγεται η σύνοδος του G7.

Σύμφωνα με σημερινό τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται χθεσινή συνέντευξη του Σάμερς, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εξήγησε ότι «κάθε περίπτωση είναι διαφορετική» και η κατάσταση με την Ελλάδα θα βελτιωθεί πολύ εάν καταστεί δυνατό να βρεθεί μια λύση.

«Και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν βήματα. Η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και να είναι πιο ξεκάθαρη σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις» είπε.

«Αλλά και οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι υπάρχουν όρια στο βαθμό λιτότητας που μπορεί να επιβληθεί και εν τέλει τα προβλήματα λύνονται μέσω ανάπτυξης. Δεν λύνονται μέσω λιτότητας και χρειάζεται να εργαστούν με τους Έλληνες πάνω σε μια στρατηγική για ανάπτυξη» επισήμανε ο Σάμερς, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση.

Αν και το ελληνικό ζήτημα, επισημαίνει το δημοσίευμα, δεν είναι στην επίσημη ατζέντα της G7, κυριαρχεί, ωστόσο στις συζητήσεις που γίνονται στο περιθώριο της συνάντησης.

Η Γερμανία και η Γαλλία κάλεσαν την Ελλάδα να σοβαρευτεί σε ό,τι αφορά την επίτευξη μιας συμφωνίας, την ώρα που υπουργοί από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προέτρεψαν να βρεθεί μια λύση στη κρίση προκειμένου να μην επεκταθεί πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ