Η απάντηση της Αριστερής Πλατφόρμας στο «χτύπημα» Γιούνκερ

Η απάντηση της Αριστερής Πλατφόρμας στο «χτύπημα» Γιούνκερ
H απάντηση της πλευράς Λαφαζάνη στο «χτύπημα» Γιούνκερ για «πλήρη ελληνική αναδίπλωση».

Με ένα κείμενο που αναρτήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο iskra.gr και στο οποίο τονίζεται ότι «η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι μια καταστροφή όπως επιχειρούν να την παρουσιάσουν οι δανειστές και οι εγχώριοι εκφραστές τους» απαντά η Αριστερή Πλατφόρμα σε αυτό που χαρακτηρίζει «χτύπημα» Γιούνκερ για «πλήρη ελληνική αναδίπλωση» μετά τη συνέντευξh του προέδρου της Κομισιόν.

Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι ο κ. Γιούνκερ θέτει ως «πρώτη προτεραιότητα (...) το ξεπάγωμα και η επιτάχυνση των διαδικασιών ξεπουλήματος της εναπομείνασας δημόσιας περιούσιας», δεύτερον «η αναμόρφωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε αντιλαϊκότερη κατεύθυνση και η συνακόλουθη αφαίμαξη των εισοδημάτων των πολιτών κατά 1,8 δισ. ευρώ» ενώ «δεν έλειψαν οι αναφορές σε ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και το ασφαλιστικό σύστημα».

Η Αριστερή Πλατφόρμα κατηγορεί, επίσης, τον πρόεδρο της Κομισιόν για «ωμή παρέμβαση» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε «ότι δεν εμπιστεύεται το κυβερνόν κόμμα, γιατί αυτό δεν είναι ένα "κανονικό κόμμα"!!!».

Κατά την πλευρά Λαφαζάνη, τέλος, «σε κάθε περίπτωση, αν δεν επιτευχθεί μία συμφωνία που να είναι συμβατή το κυβερνητικό πρόγραμμα, η χώρα μας έχει πολλές εναλλακτικές βιώσιμες λύσεις για να εφαρμόσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, με στόχο την προοδευτική έξοδο από την πολύχρονη οικονομική κρίση και την ανόρθωση του τόπου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ