Business Insider: «Τέλος ο μήνας του μέλιτος για τον Τσίπρα»

Business Insider: «Τέλος ο μήνας του μέλιτος για τον Τσίπρα»
Το Business Insider, αναφερόμενο στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση χάνει πολιτική στήριξη τόσο εντός όσο και εκτός ενώ οι υπουργοί της παραδέχονται πως δεν θα μπορέσουν να καταβάλουν την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ και η αντιπολίτευση φοβάται ότι θα επιβληθούν capital controls το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στον τίτλο του: «Τέλος ο μήνας του μέλιτος για τον Τσίπρα».

«Η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές για την αποδέσμευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ, ωστόσο παρά τα θετικά σημάδια από την Αθήνα, φαίνεται να υπάρχουν ακόμη πολλά σημεία απόκλισης των δύο πλευρών. Ο Τσίπρας κατάφερε να ανακόψει μια εσωτερική πολιτική πρόκληση από το ίδιο του το κόμμα το σαββατοκύριακο –αλλά μετά βίας», αναφέρει ο αρθρογράφος.

Το Business Insider αναφέρεται σε δύο ιδιαίτερα δυσάρεστες πολιτικές εξελίξεις για τον Αλέξη Τσίπρα την τελευταία εβδομάδα. Την τεράστια μείωση της δημόσιας στήριξης για τη διαπραγματευτική του θέση, με μια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας στα μέσα Μαΐου να δείχνει πως μετά βίας το 1/3 των πολιτών θεωρεί τώρα πως η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης είναι η σωστή, έναντι ποσοστού 72% το Φεβρουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ