Στρατούλης: Ολοι τους μαγνητοφώνησαν όλους μέσα στο Eurogroup

Στρατούλης: Ολοι τους μαγνητοφώνησαν όλους μέσα στο Eurogroup
«Όλοι μαγνητοφωνούν όλους εκεί μέσα» δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αναφερόμενος στα όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους New York Times ότι δηλαδή ηχογράφησε τους συναδέλφους του στο Eurogroup της Ρίγας.

«Θα υποκρινόμαστε πολιτικά; Δεν ξέρουν τι είπαν εκεί μέσα; Ολοι έγραφαν τι έλεγε ο Βαρουφάκης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Στρατούλης και συνέχισε:

«Δηλαδή ποιος πάει να εκπροσωπήσει τη χώρα του και δεν θα γυρίσει να ενημερώσει με τον τρόπο του την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για το τι έλεγαν;», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει διαψεύσει τα περί ηχογράφησης.

Τα θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα γίνουν απολύτως σεβαστά, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, το πρωί του Σαββάτου.

Ό,τι και να γίνει προτεραιότητα έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις, δήλωσε, αναφέροντας παράλληλα ότι το σενάριο της στάσης πληρωμών είναι υπαρκτό.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο υπουργός είπε ότι είναι θέμα ημερών η τελική πρόταση και ότι θα κινηθούν «περίπου στα επίπεδα του 2013». Σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία είπε ότι δεν θα δοθεί παράταση και ότι από τα έσοδα θα καλυφθεί το κενό στα ταμεία.

Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι έχει παγώσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, ενώ σχετικά με την 13η σύνταξη τόνισε ότι δεν θα μετατεθεί για το 2016, «η διάταξη είναι έτοιμη».

Για το θέμα της ρύθμισης οφειλών ανέφερε ότι έως το τέλος ταμείο αναμένεται να φτάσει τα 150 εκατ. καθώς και ότι «η ροή πάει για 1,5 δισ. το οποίο θα καλύψει το κενό στα ταμεία. Δεν θα δοθεί παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων».

Ερωτηθείς για την Κεντρική Επιτροπή που συνέρχεται το Σαββατοκύριακο ο κ. Στρατούλης σχολίασε ότι «θα κάνουμε μία πολύ ουσιαστική κουβέντα. Η όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι συμβατή με αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω από την κουβέντα η ΚΕ θα ζητεί από την Κυβέρνηση ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ακυρώνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Για το επεισόδιο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι η πρόεδρος της Βουλής δεν είχε ως στόχο τον ταξίαρχο, αλλά «ήθελε να απευθύνει ένα μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας ότι δουλειά της είναι να καταπολεμά το κοινό έγκλημα και όχι να σταματά πορείες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ