Προειδοποίηση Λαφαζάνη: «Θα δεχτούμε μόνο συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας»

Προειδοποίηση Λαφαζάνη: «Θα δεχτούμε μόνο συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας»
Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση σχετικά με το περιεχόμενο της επιδιωκόμενης συμφωνίας κυβέρνησης – πιστωτών έστειλε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης από την Βουλή την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Ρίγα της Λετονίας προκειμένου να μετάσχει στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

«Η συμφωνία που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις θα είναι στο βαθμό που θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας. Μόνο μία τέτοια συμφωνία θα δεχτεί η κυβέρνηση, όχι μία συμφωνία που θα βάζει στο ψυγείο και στο περιθώριο το πρόγραμμά μας. Όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης θα τηρηθούν απολύτως» είπε ο υπουργός.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και στην πρόκλησή του να δηλώσει ο υπουργός τη θέση που θα κρατήσει σε ένα ενδεχόμενο νέο μνημόνιο και σε νέα μέτρα «ως εκπρόσωπος της αριστερής πλατφόρμας», ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δήλωσε πως στη Βουλή εκπροσωπεί την κυβέρνηση «και όχι καμιά πτέρυγά της».

Η κυβέρνηση «έχει συλλογική πολιτική και αυτή εκφράζω αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην έλευση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου από ελληνικό έδαφος, ο κ. Λαφαζάνης εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας πως «οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο με τη ρωσική πλευρά και θα μπορούσα να πω ότι είναι στην τελική ευθεία».

Τόνισε παράλληλα ότι ο εν λόγο αγωγός «θα συμβάλει στην Ελλάδα να αναχθεί σε ενεργειακό κόμβο, σε πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη με φθηνές τιμές στο φυσικό αέριο και δημοσιονομικά οφέλη. Είναι εθνικά επωφελής και για το δημόσιο και για το λαϊκό συμφέρον».

Επιπλέον, σχολιάζοντας την κριτική του χρυσαυγίτη βουλευτή περί υπερατλαντικών αντιδράσεων για τον αγωγό, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «κανείς δεν τράβηξε το αυτί τη ελληνικής κυβέρνησης και η κυβέρνηση δε δέχεται από κανέναν να της τραβήξει το αυτί.

Αφού αναφέρθηκε στις επαφές που έκανε ο πρωθυπουργός αλλά και ο ίδιος με τη ρωσική πλευρά ,«χωρίς να ρωτήσουμε τους υπερατλαντικούς συμμάχους μας», κατέληξε λέγοντας ότι «αυτοί εκφράζουν τα δικά τους συμφέροντα και προτεραιότητες εμείς υπηρετούμε το εθνικό μας συμφέρον.

«Η Ελλάδα δεν είναι ούτε προτεκτοράτο ούτε μπανανία και ακολουθεί ανεξάρτητη πολιτική διεθνών και ενεργειακών θέσεων» κατέληξε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ