Πετράκος: Δίνουμε προτεραιότητα σε μισθούς και συντάξεις και μετά στη δόση

Πετράκος: Δίνουμε προτεραιότητα σε μισθούς και συντάξεις και μετά στη δόση
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», επιβεβαίωσε ότι ζήτησε την αντικατάστασή του από την επιτροπή της Βουλής από την θα περάσει προς έγκριση η νέα διοίκηση της ΕΡΤ.

«Με έχετε καλέσει ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, την άποψή μου την είπα στο αρμόδιο όργανο, στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας, παρουσία του πρωθυπουργού και ζήτησα την αντικατάστασή μου. Κανένας δεν μου την ζήτησε. Σας απάντησα, λοιπόν, πως ό,τι είχα να πω το είπα στα όργανα. Το ζήτησα, χωρίς να μου γίνει καμία πρόταση από κάποιον άλλον, με αποκλειστικά δική μου ευθύνη και πρωτοβουλία», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας στην ερώτηση εάν διαφωνεί με τον διορισμό του κ. Ταγματάρχη ως διευθύνοντος Συμβούλου στην ΕΡΤ και γι' αυτό ζήτησε την αντικατάστασή του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ερωτηθείς για το θέμα της πληρωμής μισθών και συντάξεων ο κ. Πετράκος είπε ότι «το ζήτημα ρευστότητας για την χώρα είναι σοβαρό. Όμως, όπως έχει τονίσει κατ' επανάληψη ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, σε περίπτωση που έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ μισθών συντάξεων και δόσης, επιλέγουμε χωρίς δεύτερη σκέψη τους μισθούς και τις συντάξεις. Εάν εξωθήσουν την Ελλάδα σε μια οριστική παύση πληρωμών και όχι σε μια προσωρινή μετάθεση πληρωμών, τα προβλήματα θα είναι πολύ μεγαλύτερα για τους ίδιους και όχι για εμάς...».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ