Φίλης:«Η συμφωνία που θα κατατεθεί στη Βουλή θα ψηφιστεί»

Φίλης:«Η συμφωνία που θα κατατεθεί στη Βουλή θα ψηφιστεί»
Συμφωνία «μια κι έξω» που θα θέτει τέλος στα προαπαιτούμενα, θα προδιαγράφει λύσεις για το υπέρογκο δημόσιο χρέος και την χρηματοδότηση-ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Δήλωσε απόλυτα βέβαιος ότι η συμφωνία που θα κατατεθεί στη Βουλή, με την εισήγηση του πρωθυπουργού, θα ψηφιστεί χωρίς κανένα πρόβλημα από την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς θα περιέχει όλα τα στοιχεία που επιζητεί η ελληνική κυβέρνηση.

Διευκρίνισε ωστόσο, πως αν οι εταίροι-πιστωτές παρουσιάσουν στην Ελλάδα ένα «τελεσίγραφο» και απαιτήσουν τη συναίνεσή της, τότε θα κληθεί να «απαντήσει ο λαός» με δημοψήφισμα, όχι με προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Ο κ. Φίλης επιβεβαίωσε πως πρόθεση της Αθήνας είναι να θέσει το ελληνικό ζήτημα στη σύνοδο κορυφής της Ρίγας, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με στόχο τη σύγκλιση ενός έκτακτου Eurogroup στη συνέχεια.

«Η διαπραγμάτευση έχει μπει σε κρίσιμες μέρες», είπε. Αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση δεν περίμενε τόσο σκληρή διαπραγματευτική γραμμή από την Ευρώπη, λέγοντας ότι αυτό που αποδεικνύεται είναι πως οι «κύκλοι» που κυβερνούν τη Γηραιά Ήπειρο δεν σέβονται ιδιαίτερα τις δημοκρατικές επιλογές των λαών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ