Επίθεση ΚΚΕ σε ΣΥΡΙΖΑ για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

Επίθεση ΚΚΕ σε ΣΥΡΙΖΑ για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος
Τα βέλη του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε το ΚΚΕ κατηγορώντας την ότι παίζει με τις λέξεις για την ρήτρα μηδενικου ελλείμματος.

Σύμφωνα με τον Περισσό, «το παιχνίδι της κυβέρνησης με τις λέξεις “δεν καταργείται, αλλά αναστέλλεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος”, (δείτε ΕΔΩ) είναι μια τεράστια κοροϊδία σε βάρος των ασφαλισμένων, διότι όσο διατηρείται, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος νέων μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις, τη στιγμή μάλιστα που τα ταμεία αναγκάζονται να καλύψουν τα ελλείμματα είτε με σπάσιμο ομολόγων είτε με δανεισμό από άλλα ταμεία, δηλαδή με μεγάλες απώλειες για τα χρήματα των ασφαλισμένων».

«Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», τονίζεται στην ανακοίνωση, «πρέπει να καταργηθεί αμέσως και όχι μόνο ν’ ανασταλεί ή ν’ αντικατασταθεί από νέο κανονισμό παροχών ή νόμο με τις ίδιες επιπτώσεις».

«Χρειάζεται», συνεχίζει το κόμμα, «να ανατραπούν οι πολιτικές με τις οποίες, είτε με ρήτρα είτε χωρίς ρήτρα, μειώνονται οι επικουρικές και κύριες συντάξεις. Να εξασφαλισθεί η καταβολή των συντάξεων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

«Καμία ανοχή στις μειώσεις στις επικουρικές και κύριες συντάξεις και στην καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων.Αποκατάσταση των απωλειών και επαναφορά στα επίπεδα του 2009 με κατάργηση των μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ