Τσίπρας: Η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα

Τσίπρας: Η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα
Συνάντηση με τον Διονύση Τσακνή, νέο Πρόεδρο της ΕΡΤ, και τον Λάμπη Ταγματάρχη, διευθύνοντα σύμβουλο της, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας όπου και ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός είπε στους δύο άνδρες ότι πρώτο τους μέλημα πρέπει να είναι η ομαλή επιστροφή των εργαζομένων.

Παράλληλα τους ζήτησε να συμβάλουν «σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική, ανεξάρτητη και που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα».

«Η ΕΡΤ απευθύνεται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο και τροφοδοτείται από αυτό. Αναλαμβάνετε την ευθύνη να αποκαταστήσετε τη χαμένη σχέση των πολιτών με την ΕΡΤ που προκάλεσε το μαύρο. Το έργο σας θα είναι δύσκολο, η πρόκληση και οι προσδοκίες υψηλές. Σας ζητώ η κυβέρνηση να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής κριτικής από τα ενημερωτικά προγράμματα της ΕΡΤ. Όραμά μας είναι μια ΕΡΤ αντικειμενική και όχι φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης. Αναμένω άμεσα να ετοιμάσετε τη Συμφωνία Αρχών που προβλέπει ο νέος νόμος, συμφωνία που θα σας θωρακίζει από οποιαδήποτε απόπειρα "εργαλειοποίησης"» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους δύο άνδρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τέλος ραντεβού για νέα συνάντηση με τους κ.κ. Ταγματάρχη-Τσακνή στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου την 11η Ιουνίου «για να γιορτάσουμε τη νίκη του αγώνα, τη νίκη της δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ