Στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης η συμβιβαστική συμφωνία με Siemens

Στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης η συμβιβαστική συμφωνία με Siemens
Στο «μικροσκόπιο» του Μεγάρου Μαξίμου έχει μπει η συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού που υπογράφηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens.

Χαρακτηρίζοντάς την «συμφωνία συμβιβασμού-ντροπή για τη χώρα μας»,ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκηςεγκάλεσε, τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε μία «συμφωνία άφεσης αμαρτιών που αποθεώνει το δίκαιο του ισχυρού, και μόνον ως υποταγή σε αυτό μπορεί να εκληφθεί».

Μάλιστα ο κ. Βαρουβάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένου, ενημέρωσε της Βουλή ότι έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα, η οποία εργάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου και εξετάζει το ύψος της πραγματικής αποζημίωσης που δικαιούται το ελληνικό Δημόσιο.

Πάντως, ο υπουργός υποστήριξε πως η καταγγελία της συμφωνίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς έχει ξεκινήσει η εκταμίευση της αποζημίωσης και δεσμεύει, πια, το ελληνικό Δημόσιο. Όμως, όπως παρατήρησε, ο πολιτικός και νομικός χειρισμός της υπόθεσης δεν είναι αυτός που έπρεπε.

«Δεν μπορεί να εγκαλείται το ελληνικό Δημόσιο για διαφθορά από εκείνους που συνέτειναν στη συγκάλυψή της» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ