Ψηφίστηκε η ΠΝΠ για ΕΒΖ και ληξιπρόθεσμα

Ψηφίστηκε η ΠΝΠ για ΕΒΖ και ληξιπρόθεσμα
Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια με την στήριξη των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνωνη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την χρηματοδότηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και την εξπρές ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με τις γενεές διαγραφές προστίμων και προσαυξήσεων.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, στην τροπολογία που προβλέπει αφορολόγητο ύψους 12.000 ευρώ για αγροτικές επιδοτήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπερψήφισαν, ΝΔ καταψήφισε ενώ Χ.Α. ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ δήλωσαν «παρών».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υποστηρίχθηκε πως οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις ούτως ή άλλως δεν φορολογούνταν και πως με την επιβολή ορίου αφορολόγητου η κυβέρνηση ανοίγει επικίνδυνη «κερκόπορτα».

Στην τροπολογία για τις λαϊκές αγορές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπερψήφισαν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταψήφισαν ενώ Χ.Α. και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

Τέλος για την τροπολογία που αφορά φορολογικά θέματα και τέλη ΙΧ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν, ΚΚΕ δήλωσε «παρών» (σ.σ. σημειώνοντας ότι στηρίζει τις ρυθμίσεις για τα τέλη ΙΧ) ενώ η ΧΑ δήλωσε «παρών».

Να σημειωθεί ότι το Ποτάμι αποχώρησε από την ψηφοφορία των τροπολογιών υποστηρίζοντας ότι βάσει Κανονισμού της Βουλής θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί ξεχωριστή συνεδρίαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ