Μάρδας: Με τρύπα 452 εκατ. ευρώ στο ταμείο του Κράτους αποχώρησε η προηγούμενη κυβέρνηση

Μάρδας: Με τρύπα 452 εκατ. ευρώ στο ταμείο του Κράτους αποχώρησε η προηγούμενη κυβέρνηση
Με «τρύπα» ύψους 452 εκατ. ευρώ στο ταμείο του Κράτους - που θα «έσκαγε» μάλιστα στις 24 Φεβρουαρίου - παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση την χώρα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αποδίδοντας σε αυτό τον λόγο την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να επισπεύσει την προεδρική εκλογή για τον Δεκέμβριο κι όπως αποδείχθηκε και τις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Μάρδας χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την επιλογή για τη διεξαγωγή της προεδρικής εκλογής τον περασμένο Δεκέμβριο, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους (την οποία ενημέρωσε ο Συντονιστής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας, για την τριμηνιαία Έκθεση, που συνέταξε για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015).

Αφού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως ήδη πριν τις εκλογές είχε καταγράψει, σε άρθρο του, τη θέση του ότι ήταν λάθος επιλογή η διεξαγωγή της προεδρικής εκλογής τον Δεκέμβριο, εξήγησε πως όταν παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση οι χρηματοροές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έδειχναν ότι θα υπήρχε ένα άνοιγμα στο ταμείο του κράτους της τάξεως των 452 εκατ. ευρώ στις 24 Φεβρουαρίου.

Έτσι, όπως επισήμανε ο κ. Μάρδας, όταν έβλεπε (ο πρώην πρωθυπουργός) ότι αυτό το άνοιγμα θα υπήρχε, δεν μπορούσε να αρχίσει την διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο για να «σκάσουν» οι εκλογές τον Φεβρουάριο διότι -όπως σημείωσε- υπήρχε ενδεχόμενο να γίνουν οι εκλογές χωρίς να μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

«Οπότε αναγκάστηκε να μεταφέρει την εκλογή τον Δεκέμβριο και βέβαια ήταν η χειρότερη περίοδος, διότι ο μήνας αυτός είναι η πιο ζωντανή περίοδος της αγοράς. Αυτό έπρεπε με κάθε τρόπο να αποφευχθεί. Νομίζω ότι ήταν είναι αρκετά μεγάλο λάθος» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός σύμφωνα με το ΑΠΕ, προσθέτοντας πως «τώρα τουλάχιστον, δικαιολογείται με τα νούμερα που έχουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ