Νέα Δημοσκόπηση: Με το μέρος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η κοινή γνώμη

Νέα Δημοσκόπηση: Με το μέρος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η κοινή γνώμη
Την υποστήριξη του ελληνικού λαού έχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους αλλά και την εσωτερική πολιτική που ακολουθεί στη χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ωστόσο, εντείνεται ο φόβος των Ελλήνων για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ...

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Σκάι, το 55,5% θεωρεί σωστές τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Ενισχυμένοι εμφανίζονται τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος με τον πρωθυπουργό να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 69,5% με θετικές και πολύ θετικές γνώμες, ενώ ο υπουργός Αμυνας να εμφανίζεται με 35%.

Αντίθετα, η δημοτικότητα του προέδρου της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά καταγράφεται στο 13% (πτώση 15%), του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη στο 21% (πτώση 5%), του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου στο 9,5% (πτώση 3%) του γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα στο 18,5% (πτώση 1%) και του προέδρου της ΧΑ Ν. Μιχαλολιάκου στο 4,5% (πτώση 1%).

Αυξάνεται ο φόβος για Grexit

Στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ 43,5% στις 16-17 Μαρτίου απαντούσε φόβο, 14,5% ελπίδα, 26% κανένα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και 16% δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Συγκριτικά, στις 26 - 27 Μαρτίου το 45,5% των ερωτώμενων απάντησε φόβο, το 11% ελπίδα, το 26,5% κανένα συναίσθημα και το 17% δεν πιστεύει πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα

Συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα

Ως προς την εντύπωση των ερωτηθέντων για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο, οι γνώμες μοιράζονται, καθώς ποσοστό 45,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ο κ. Τσίπρας έδειξε θαρραλέος θέτοντας επί γερμανικού εδάφους τα ζητήματα της Siemens και των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ επίσης 45,5% αναφέρουν ότι έδειξε συμβιβαστικός υποστηρίζοντας πως η χώρα είναι δεσμευμένη στην υλοποίηση όσων απαιτούνται για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

Το ελληνικό νοικοκυριό στο επόμενο 12μηνο

Στην ερώτηση αν οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σε ποσοστό 39,5% απαντούν ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, 18,5% ότι μάλλον θα χειροτερέψει, 14% ότι σίγουρα θα χειροτερέψει, 7% δηλώνουν ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, 4% ότι σίγουρα θα βελτιωθεί και 17% ότι μάλλον θα βελτιωθεί.

Σημειώνεται ότι ηέρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 25-27 Μαρτίου 2015, στο σύνολο της επικράτειας, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ