Καραγκούνης: Εμείς βγάζαμε τη χώρα από το μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσει νέο μνημόνιο

Καραγκούνης: Εμείς βγάζαμε τη χώρα από το μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσει νέο μνημόνιο
Σκληρή κριτική στην πορεία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα fm».

«Κλείστε επιτέλους αυτή τη συμφωνία, την οποία έχετε φτιάξει, κακώς έχετε πάει σε αυτή τη συμφωνία, γιατί εμείς η συμφωνία που είχαμε ήταν 28 Φλεβάρη να βγούμε από τα μνημόνια και όχι να ξαναμπούμε, αλλά τα κάνατε όπως τα κάνατε, κλείστε επιτέλους τη συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης.

Σε ερώτηση αν χρειαστεί τρίτο μνημόνιο, απάντησε ότι «τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει θα τα αντιμετωπίσουμε. Εμείς δεν επιφυλάσσουμε στον κόσμο νέο μνημόνιο. Αυτοί επιφυλάσσουν νέο μνημόνιο. Να κλείσουν τη συμφωνία, να λάβουν την ευθύνη τους. Το κόστος ανεβαίνει. Αναγκαστικά θα υπογράψουν μνημόνιο. Αφού ο κόσμος επέλεξε μια άλλη πολιτική, που θα μας οδηγήσει στο μνημόνιο, δυστυχώς έτσι ήρθαν τα πράγματα, έτσι είναι η πολιτική, έτσι είναι η Δημοκρατία, εφόσον μας πάνε σε νέο μνημόνιο, ας το κάνουν μια ώρα αρχύτερα, γιατί ο λογαριασμός ανεβαίνει».

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που έχει ανακύψει με τον Αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο κ. Καραγκούνης διερωτήθηκε «πως είναι δυνατόν στις 27 Γενάρη, που ορκιζόταν υπουργός, στην ουσία να υπογράφει ένα εργολαβικό εναντίον του υπουργείου του και εναντίον του εαυτού του και του Δημοσίου, με αντίτιμο 12% εργολαβικό, βάζοντας ως όρο μέσα – και εδώ είναι η ουσία και το σημαντικό- ότι θα εισπράξει αυτή την αμοιβή, ακόμα κι αν λύσει το ζήτημα εξωδικαστικά και συγκεκριμένα νομοθετικά.

«Άρα λέει εγώ θα πληρωθώ το 12%, εάν στο λύσω και νομοθετικά. Εάν αυτή δεν είναι σύγκρουση συμφερόντων, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι σύγκρουση συμφερόντων και πως είναι δυνατόν να παραμένει ακόμα στη θέση του ο κ. Κατρούγκαλος», κατέληξε ο κ. Καραγκούνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ