Παυλόπουλος: Με τον κ. Βαρουφάκη μιλάμε σαν συνάδελφοι

Παυλόπουλος: Με τον κ. Βαρουφάκη μιλάμε σαν συνάδελφοι
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη για τις 12 συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, οι δύο άντρες αναφέρθηκαν στο κοινό ακαδημαϊκό τους παρελθόν.

«Με τον κ. Βαρουφάκη γνωριζόμαστε χρόνια καθώς ήμασταν και οι δύο καθηγητές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά ότι ο ίδιος «παραμένει καθηγητής και η ψυχή του παραμένει στο Πανεπιστήμιο».

«Μιλάμε σαν συνάδελφοι αν και οι ιδιότητές μας είναι πλέον διαφορετικές» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος ανακοίνωσε ότι «αυτές οι συναντήσεις (σ.σ. με τους υπουργούς) θα είναι συχνές και δεν θα είναι γεγονός». «Θα κάνω συναντήσεις και με άλλους υπουργούς αλλά δεν θα είναι γεγονός» κατέληξε.

Με τη δήλωσή του αυτή ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας σηματοδοτεί αλλαγές στην επικοινωνία των συναντήσεων που θα έχει σε σχέση με τον Κάρολο Παπούλια.

Σημειώνεται ότι ο Κάρολος Παπούλιας σε κάθε συνάντησή του επέτρεπε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους να καταγράφουν τον πρώτο διάλογο με τον συνομιλητή του. Ο κ. Παυλόπουλος ως φαίνεται δεν θα δίνει πάντα αποσπάσματα από τη συνομιλία που θα έχει με υπουργούς ή άλλους επισήμους στη δημοσιότητα.

Η συνάντηση με τον κ. Βαρουφάκη είναι η πρώτη επίσημη που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με υπουργό ενώ είχε προηγηθεί μια άτυπη επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ