Συνάντηση Στρατούλη με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων

Συνάντηση Στρατούλη με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων
Με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών συναντήθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος παρουσίασε τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας, στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Κωσταντίνος Μίχαλος (Πρόεδρος ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ), ο Παναγιώτης Αγνιάδης (Γεν. Γραματέας ΚΕΕΕ), ο Νίκος Σοφιανός (Γεν. Γραμματέας ΕΒΕΑ) και ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕΑ, Ευάγγελος Τσόγης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παραδόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου για την κοινωνική ασφάλιση.

Σημειώνεται ότι στην συνάντηση ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε στις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί και σχετίζονται με την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, με την υποβολή των σχετικών αιτήσεων να ξεκινάει, μεθαύριο, Πέμπτη.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων ενημερώθηκαν και για την αποποινικοποίηση των οφειλών των επαγγελματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και για τη δυνατότητα επιλογής μέχρι τρεις κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες κατάταξης στην ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ