Ποτάμι για την επιστολή Τσίπρα σε Μέρκελ: Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας

Ποτάμι για την επιστολή Τσίπρα σε Μέρκελ: Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε το Ποτάμι με αφορμή την επιστολή που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην Άνγκελα Μέρκελ και αποκάλυψαν οι σήμερα οι Financial Times.

«Η επιστολή που έστειλε ο κ. Τσίπρας στην κ. Μέρκελ και αποκαλύπτουν σήμερα οι Financial Times, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τους φόβους μας. Ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει στην καγκελάριο της Γερμανίας αυτό, που αρνείται να ομολογήσει στον ελληνικό λαό. Τα ταμεία είναι άδεια και ο κίνδυνος στάσης πληρωμών μεγάλος», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι«δύο μήνες τώρα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κομπορρημονούν, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και τις ταμειακές ανάγκες της χώρας και με επιπόλαιες δηλώσεις δημιουργούν συνεχή ρήγματα στις σχέσεις με τους εταίρους» γεγονός που επισήμανε το Ποτάμι στη Βουλή.

«Είναι δραματικό να ακούς από τον πρωθυπουργό ότι ήρθε κιόλας η στιγμή, που η κυβέρνησή του θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις ή αν θα εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Ο πρωθυπουργός αν θέλει να γυρίσει το παιχνίδι, θα πρέπει να επιβάλει στην κυβέρνησή του άλλους ρυθμούς, άλλες προτεραιότητες και άλλον τρόπο σκέψης» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι και καλεί την κυβέρνηση να καταλήξει στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, να τις συζητήσει με τους εταίρους μας και να τις κάνει γνωστές στον ελληνικό λαό.

«Οι μεγαλοστομίες, οι ιδεοληψίες και οι εθνικιστικές εξάρσεις δεν λύνουν προβλήματα. Αντιθέτως τα περιπλέκουν. Η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει ειλικρίνεια, θάρρος, γνώση» υπογραμμίζει το Ποτάμι και εκφράζει την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός το βράδυ στο Βερολίνο να μπορέσει να απομακρύνει τα σύννεφα, που οι ακραίοι, όπως σημειώνει, στην Ελλάδα και τη Γερμανία έχουν δημιουργήσει.

«Το ευρωπαϊκό πνεύμα, η αλληλεγγύη, αλλά και η συναίσθηση της πραγματικότητας πρέπει να κυριαρχήσουν στη συνάντηση, αφήνοντας στην άκρη εθνικισμούς και ηγεμονισμούς. Η λύση δεν είναι οι δογματικές εμμονές σε συνταγές λιτότητας, αλλά ένα πλαίσιο ανάπτυξης που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα» καταλήγει το Ποτάμι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ