Σαμαράς: Αποκαλύφθηκε το θέατρο της “υπερήφανης” διαπραγμάτευσης

Σαμαράς: Αποκαλύφθηκε το θέατρο της “υπερήφανης” διαπραγμάτευσης
Αναφορά στην σημερινή συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με την Γερμανίδα καγκελάριο, έκανε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι «ο Τσίπρας θα πρέπει να αντιμετωπίσει ρεαλιστικά τη σημερινή του συνάντηση». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για το σταμάτημα των μεγάλων έργων, διαπιστώνοντας πως το αρμόδιο υπουργείο βρίσκεται «σε παράλυση».

Τέλος, ο κύριος Σαμαράς αναφέρεται στην επιστολή του κ. Τσίπρα προς την Γερμανίδα Καγκελάριο παρατηρώντας πως «υπερηφάνεια είναι να βγάζεις τη χώρα σου από την κρίση» και όχι να ενημερώνεις ξένους ηγέτες για την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

«Δυστυχώς, όπως σταμάτησε η περιμετρική γέφυρα στην Καλαμάτα, έτσι σταμάτησαν και τα έργα στην Ιονία, στην Εγνατία, στην Ολυμπία Οδό, στην Ε65, στο Μετρό, στον αεροδιάδρομο της Θεσσαλονίκης, στο δρόμο της Σπάρτης, στη δημοπράτηση του αεροδρομίου του Καστελίου. Όλα αυτά τα ξαναπηγαίνουν, φαίνεται, σε νέα διαπραγμάτευση. Και ας έχουν ήδη κυρωθεί από τη Βουλή. Και μάλιστα με ένα υπουργείο Δημοσίων Έργων σε απόλυτη παράλυση, με έναν υπουργό που μόλις προχθές ορκίστηκε, μια κατάσταση δηλαδή που βάζει σε ασφυξία τα μεγάλα έργα και που δυναμώνει, αντί να μειώνει, την ανεργία.

Από την άλλη πλευρά, σήμερα, αποκαλύφθηκε το θέατρο της “υπερήφανης” διαπραγμάτευσης. Να ενημερώνεις τους ξένους ηγέτες ότι η κατάσταση της χώρας είναι απελπιστική, την ώρα που διαβεβαίωνες τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ούτε με τη ρευστότητα, ούτε με τα δάνεια, ούτε με τις συντάξεις.

Υπερηφάνεια, όμως, είναι να βγάζεις τη χώρα από την κρίση, να μην έχεις ανάγκη από άλλα δανεικά και να μην κλαίγεσαι στους ξένους ηγέτες.

Ελπίζω και προτρέπω τον κ. Τσίπρα, πρακτικά, ρεαλιστικά να αντιμετωπίσει τη σημερινή συνάντησή του με την Καγκελάριο και να έχει κριτήριο τις ανάγκες της χώρας και της οικονομίας και όχι τα γνωστά λόγια για εσωτερική κατανάλωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ