Κουρουμπλής: Όχι σε πιέσεις για πολιτικές που αποδεικνύονται καταστροφικές

Κουρουμπλής: Όχι σε πιέσεις για πολιτικές που αποδεικνύονται καταστροφικές
«Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της χώρας μας αποφασίζονται στην Αθήνα, όχι στο εξωτερικό», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ παράλληλα κατηγόρησε υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης για «δουλοφροσύνη απέναντι στην τρόικα».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανέφερε: «Η σημερινή κυβέρνηση, αποτυπώνοντας τη βούληση του ελληνικού λαού, προσπαθεί να αντισταθεί στις αφόρητες πιέσεις επιβολής πολιτικών από την Ευρώπη που χαρακτηρίζονται μεταρρυθμίσεις και αποδεικνύονται καταστροφικές».

Τόνισε πως ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της χώρας μας αποφασίζονται στην Αθήνα, όχι στο εξωτερικό, και από την ελληνική κυβέρνηση.

«Το μοντέλο που μας επέβαλαν οφείλουν να παραδεχτούν πως δεν απέδωσε», προσέθεσε.

Επισήμανε πως η κυβέρνηση θα δώσει συγκεκριμένη λίστα με μεταρρυθμίσεις και στο χώρο της υγείας, όπως για παράδειγμα στο θεσμικό πλαίσιο για κλινικές μελέτες. «Έχουμε εκπληκτικούς επιστήμονες και ερευνητικά κέντρα», σημείωσε.

Κατήγγειλε δε «εγκληματική στάση» από πλευράς υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας πως δεν προκήρυξαν 1.095 θέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, παρά το γεγονός ότι υπήρχε έγκριση, με στόχο να υπογραμμίσουν στην τρόικα τη «δουλοφροσύνη» τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ