Ο Ντόναλντ Τουσκ είναι σε διαρκή επαφή με ιθύνοντες της ΕΕ για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης για το ελληνικό ζήτημα

Ο Ντόναλντ Τουσκ είναι σε διαρκή επαφή με ιθύνοντες της ΕΕ για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης για το ελληνικό ζήτημα
Το θέμα της Ελλάδας δεν είναι επισήμως στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει αύριο, δήλωσε εκπρόσωπος του προέδρου της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο πρόεδρος της ΕΕ είναι σε διαρκή επαφή με ιθύνοντες της ΕΕ για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης με αντικείμενο το ελληνικό ζήτημα στο περιθώριο της Συνόδου.

Ο ίδιος εκπρόσωπος δεν θέλησε να ανακοινώσει πότε θα γίνει η συνάντηση και ποιοι θα συμμετάσχουν. Ανέφερε όμως ότι θα συζητηθεί η εφαρμογή των αποφάσεων στις οποίες κατέληξε το τελευταίο Eurogroup για την Ελλάδα, καθώς και η γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ανέφερε επίσης ότι η ιδέα για τη συνάντηση υπήρχε από την προηγούμενη εβδομάδα και ότι η υλοποίησή της αποφασίστηκε μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Ντ. Τουσκ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Ερωτηθείς τέλος ο εκπρόσωπος αν το θέμα των άμεσων οικονομικών αναγκών της Ελλάδας είναι αντικείμενο συζήτησης, αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, λέγοντας ότι οι πληροφορίες που διαθέτει προέρχονται από τον Τύπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ