Ο Π.Παυλόπουλος λίγο πριν την ορκωμοσία του επισκέφτηκε τον τάφο του Καραμανλή

Ο Π.Παυλόπουλος λίγο πριν την ορκωμοσία του επισκέφτηκε τον τάφο του Καραμανλή
Ο Προκόπης Παυλόπουλος μετέβη το πρωί στο Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Φιλοθέη, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας εφόσον ήμερα το απόγευμα είναι η ορκωμοσία του Νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις 18:00 θα ορκιστεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη Βουλή, ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλευτικού Σώματος. Σύμφωνα με το τυπικό, αμέσως μετά την ορκωμοσία ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Σύνταγμα, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα καταθέσει στεφάνι. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οδό Ηρώδου Αττικού, για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ωστόσο, ο νέος Πρόεδρος, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του επέλεξε έναν ισχυρό συμβολισμό για αυτή την ημέρα, αφού τη συνέδεσε με τον «καραμανλισμό».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος το πρωί της Παρασκευής επισκέφτηκε το Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Φιλοθέη, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, στο πλάι του οποίου είχε θητεύσει.

Το πρόγραμμα του νέου Προέδρου από την επομένη

Σημειώνεται πως την επόμενη ημέρα, το Σάββατο στις 12:00, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων του Πρωθυπουργού, της Προέδρου της Βουλής, του Αρχιεπισκόπου, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης, πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, των Αρχηγών των Αναγνωρισμένων από τον κανονισμό της Βουλής Πολιτικών Κομμάτων και των Κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρώην Πρωθυπουργών, πρώην Προέδρων της Βουλής, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, των Αντιπροέδρων της Βουλής, του Έλληνα Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Βουλευτών και Ευρωβουλευτών.

Θα υποβάλλουν επίσης τα συγχαρητήριά τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι Αρχηγοί Ξένων Διπλωματικών Αποστολών, η Περιφερειάρχης Αττικής, ο Δήμαρχος Αθηναίων, τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Αρχηγοί Ξένων Δογμάτων, και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Θα ακολουθήσουν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Ελληνικής Ακτοφυλακής και Πυροσβεστικού Σώματος, οι Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης, της Βουλής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΑΕΙ και της Συνόδου των Προέδρων των ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα, οι Πρόεδροι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και οι Πρόεδροι των Ανεξάρτητων Αρχών.