Κ.Καραγκούνης για Γ.Βαρουφάκη:"Τώρα αρχίζουν να τον καταλαβαίνουν, ακόμα και οι δικοί του"

Κ.Καραγκούνης για Γ.Βαρουφάκη:"Τώρα αρχίζουν να τον καταλαβαίνουν, ακόμα και οι δικοί του"
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης εξάγγειλε δριμή κατηγορώ προς τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, έκανε λόγο για "αντιφατικό παραλήρημα", σχολιάζοντας πως "τώρα, όμως, αρχίζουν να τον καταλαβαίνουν, ακόμα και οι δικοί του".

Ο κ. Καραγκούνη κατηγορεί τον κ. Βαρουφάκης ότι "εξακολουθεί να αμφισβητεί την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας" και τού θυμίζει "πως όλοι οι διεθνείς οργανισμοί την βεβαιώνουν, ευρωπαϊκοί και μη", ενώ σημείωσε πως "η ανάκαμψη μετριέται σε όρους πραγματικού ΑΕΠ, όχι ονομαστικού. Όπως τόσα χρόνια, η ύφεση μετριόταν σε όρους πραγματικού ΑΕΠ, όχι ονομαστικού" και συμπλήρωσε "τώρα αποφάσισε ο κ. Βαρουφάκης, να αλλάξει τη βάση μέτρησης".

"Αποσιωπά ότι στα δικά του non-papers που κατέθεσε προ ημερών στα δύο Eurogroup και ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα, επαινεί τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης και παραδέχεται την "εύθραυστη ανάκαμψη" που έχει ξεκινήσει. Άλλα λέει στα ελληνικά ραδιόφωνα κι άλλα στους Ευρωπαίους ομολόγους του. Ξεχνάει, βέβαια, πως η κυβέρνηση Σαμαρά παρέλαβε 7% ύφεση το 2012. Και δυόμιση χρόνια αργότερα παρέδωσε 0,82% ανάπτυξη. Και για φέτος προβλεπόταν 2,5%-2,9% ανάπτυξη. Πάντα σε όρους πραγματικού ΑΕΠ", πρόσθεσε.

Ο κ. Καραγκούνης συνέχισε αναφέροντας πως "με τους αυτοσχεδιασμούς του κ. Βαρουφάκη, οι προβλέψεις ανάπτυξης σήμερα έχουν ήδη μειωθεί στο μισό. Ενώ κάποιοι φοβούνται και επιστροφή της Ελλάδας στην ύφεση. Αυτό ήταν το κύριο "κατόρθωμά" του μέχρι στιγμής".

"Λέει και μια σειρά από ανακρίβειες. Με πιο ακραία, τη δήλωση ότι το e-mail Χαρδούβελη προέβλεπε τάχα αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Αυτό είναι ψέμα πέρα για πέρα. Αντίθετα, η δική του "λίστα μέτρων" αφήνει ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο. Αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνει τι υπέγραψε. Όπως δεν καταλαβαίνει ότι η απόφαση του Eurogroup την οποία, επίσης, υπόγραψε, εκ μέρους της νέας ελληνικής κυβέρνησης, χαιρετίζει τη μεγάλη πρόοδο που συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα. Αυτό δηλαδή που ο ίδιος και η κυβέρνησή του εξακολουθεί να "μηδενίζει", υπογράμμισε, προσθέτοντας πως "αρκεί κανείς να διαβάσει τη δική του λίστα και το e-mail Χαρδούβελη για να καταλάβει ότι τα ίδια ακριβώς υπέγραψε".

Και σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, "κάποιες φορές δυσμενέστερα".

"Κι εκεί ακόμα όπου προβλέπει κάποια αφηρημένα "θετικά μέτρα", φροντίζει να θέτει την προϋπόθεση να μην έχουν κόστος. Μιλάμε για απόλυτη κοροϊδία… Ενώ ακόμα δεν έχει αρχίσει τη συζήτηση με την Τρόικα για το δημοσιονομικό κενό του 2015 που κατάφερε να το εκτοξεύσει και να απαιτείται πλέον νέο Μνημόνιο. Άλλο σπουδαίο "κατόρθωμα" κι αυτό: Ανέλαβε μια χώρα που ετοιμαζόταν να βγει από τα Μνημόνια οριστικά και πανηγυρίζει που την… οδηγεί σε νέο Μνημόνιο! Και βέβαια, σήμερα συνομιλεί με την Τρόικα, που παρ' όλα αυτά ο ίδιος συνεχίζει να αποκαλεί "συμμορία"!".

Τέλος πρόσθεσε :"Τέτοια σοβαρότητα… Παραδέχεται ότι το "ονομαστικό κούρεμα χρέους" το οποίο υποσχέθηκε το κόμμα του, ήδη έχει ακυρωθεί. Ενώ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες υπόσχονταν το κόμμα του να ακυρώσει, θα προχωρήσουν κανονικά. Δεσμεύτηκε πλέον να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχονταν να καταργήσει. Και προσπαθεί να εμφανίσει την πλήρη αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεών ως "επιτυχία" και την πλήρη προσαρμογή του στο σημερινό Μνημόνιο, ως "επιτυχή διαπραγμάτευση" "

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ