Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Καμμένου στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Καμμένου στην Κύπρο
Έλαβε τέλος η διήμερη επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένος στην Κύπρο και επιστρέφει στην Αθήνα.

Πριν από την αναχώρησή του, ο κ. Καμμένος και ο Κύπριος ομόλογός του Χριστόφορος Φωκαΐδης είχαν συνάντηση με τον επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου και τον εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους Νέστωρα Νέστωρος.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των ερευνών για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Επίσης ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με την οικογένεια του Θεόφιλου Γεωργιάδη που δολοφονήθηκε τη δεκαετία του 1990 για τη δράση του υπέρ των Κούρδων.

Το πρωί ο κ. Καμένος επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της ελληνικής δύναμης στην Κύπρο Εμμανουήλ Θεοδώρου.
Ο υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΛΔΥΚ και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Απευθυνόμενος στους στρατιώτες, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, κατά την πρώτη του επίσκεψη ως υπουργός Άμυνας, σε «μια μονάδα επίθεσης» όπως είπε, που «όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα είναι η μονάδα που θα σηκώσει πάλι τη σημαία της λευτεριάς στα κατεχόμενα εδάφη».

Πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες θα πρέπει να είναι περήφανοι που υπηρετούν στην πιο επίλεκτη προκεχωρημένη μονάδα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
«Το έθνος είτε δίνει εν όπλοις μάχη, είτε δίνει μάχη σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, όπως δίνει σήμερα, νικά ακόμη και αν είμαστε η πιο ανίσχυρη δύναμη» είπε ο κ. Καμμένος.
Πρόσθεσε ότι το ηθικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλό, «γιατί εμείς πάντα υπερασπιστήκαμε τα πάτρια εδάφη, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».