Σκουρλέτης: «Δεν θέλουμε, ούτε μπορούμε να κάνουμε πίσω για το μνημόνιο»

Σκουρλέτης: «Δεν θέλουμε, ούτε μπορούμε να κάνουμε πίσω για το μνημόνιο»
«Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω για το μνημόνιο» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του έκτακτου Eurogroup που έληξε χωρίς συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δεν μιλάμε για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος προεκλογικά, και στην διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης... Ο λαός στηρίζει με το δικό του τρόπο αυτή την προσπάθεια δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε ούτε έχει κανένα νόημα».

«Εμείς δεν θα συμφωνούσαμε σε κοινό ανακοινωθέν που μιλούσε για τεχνική παράταση του μνημονίου» δήλωσε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θα κλείσουν όλα τα θέματα τη Δευτέρα.

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει συμφωνία – γέφυρα και βιώσιμη λύση στο θέμα του χρέους εξήγησε ο υπουργός, εκτιμώντας ότι οι εταίροι δεν θα δείξουν ακαμψία στο επόμενο Eurogroup. «Απολύτως σεβαστές οι απόψεις του κ. Καμμένου για βοήθεια από την Κίνα και τη Ρωσία, μπορούν να τις έχουν κι άλλοι, αλλά προσωπικές» διευκρίνισε.