Διαφωνία στο Eurogroup– Δεν εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν - Δεν δεχόμαστε παράταση λέει το Μαξίμου

Διαφωνία στο Eurogroup– Δεν εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν - Δεν δεχόμαστε παράταση λέει το Μαξίμου
Στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, παρέπεμψαν τόσο ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισενμπλουμ όσο και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης για την εξεύρεση πολιτικής λύσης.  

Παρά την δίωρη καθυστέρηση που μεσολάβησε από την ολοκλήρωση του Eurogroupμέχρι την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, δεν κατέστη εφικτό να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν καθώς «η πρόοδος που υπήρξε δεν ήταν αρκετή ώστε να καταλήξουμε σε ένα κοινό κείμενο» όπως είπε ο κ. Νταϊσενμπλουμ. Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο επικεφαλής του Eurogroupυποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει καμία αποστολή στελεχών είτε του EWGείτε οποιουδήποτε άλλου θεσμού στην Αθήνα μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη λήξη του Eurogroup, oυπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, υποστήριξε ότι η συνάντηση δεν είχε ποτέ στόχο να καταλήξει σε μια συμφωνία και πραγματοποιήθηκε προκειμένου οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών να ακούσουν τις ελληνικές θέσεις.

Να σημειωθεί ότι ενόσω υπήρξε η καθυστέρηση της συνέντευξης τύπου, η ισοτιμία ευρώ δολαρίου εκτοξεύτηκε από το 1,1295 στο 1,134. Ωστόσο μετά την γνωστοποίηση από την πλευρά του κ. Νταϊσενμπλουμ ότι δεν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν, η ισοτιμία γύρισε (περίπου στις 01:30 τα μεσάνυχτα) στο 1,1313

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία συμφωνία επιβεβαίωναν αργά χθες το βράδυ και ανώτατες πηγές από το μέγαρο Μαξίμου