Όχι σε Αβραμόπουλο για ΠτΔ δηλώνουν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Όχι σε Αβραμόπουλο για ΠτΔ δηλώνουν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Αντίθετοι σε ενδεχόμενη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας εμφανίζονται δύο βουλευτές του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας, με ανάρτησή στην προσωπική σελίδα του στο facebook αναφέρει:

«Καλό είναι η συζήτηση περί Αβραμόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας να τελειώνει! Το μήνυμα της κάλπης ήταν αντιμνημονιακό, μήνυμα αποδοκιμασίας του υπαρκτού πολιτικού συστήματος και έξωσης του πολιτικού προσωπικού που στήριξε τα μνημόνια και οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία. Το λαϊκό αίτημα για ΑΛΛΑΓΗ σημαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν σχετίζεται με τα μνημόνια και την προγενέστερη πορεία προς την χρεοκοπία, Πρόεδρος ευρείας κοινωνικής αποδοχής, Πρόεδρος που δεν θα υπογράφει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Πρόεδρος που θα δείχνει ότι αυτή η χώρα αλλάζει σελίδα και ανακτά την αξιοπρέπειά της!».

Ανάλογη άποψη φαίνεται να έχει και η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Γαϊτάνη, η οποία σε άρθρο της με τον τίτλο, «Όχι σε Πρόεδρο της Δεξιάς ή της κεντροδεξιάς», αναφέρει ότι «οι φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δ. Αβραμόπουλο (ή και τον…Κ. Καραμανλή!) πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Ενισχύουν τις αμφιβολίες που δημιούργησε στις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις η επιλογή της συγκυβέρνησης με τους ΑΝ.ΕΛ και θα αποδυναμώσει την πολιτική δυναμική του εγχειρήματος της ριζοσπαστικής αριστεράς».