Συνάντηση Τσίπρα - Σουλτς: Αναζητάμε μια αμοιβαία επωφελή λύση

Συνάντηση Τσίπρα - Σουλτς: Αναζητάμε μια αμοιβαία επωφελή λύση
Ειλικρινή και γεμάτη θέματα ουσίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Ο κ. Σουλτς είναι ο πρώτος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τον οποίο συναντάται ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πέρασε στις 14:30 την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου, σε μια συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.
«Ο Μάρτιν Σουλτς έχει πολλες φορές αποδείξει ότι εκπροσωπεί επάξια τον δημοκρατικότερο θεσμό της ΕΕ», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η επίσκεψή του αποδεικνύει ότι πρώτη αξία της Ευρώπης είναι η αποδοχή της λαϊκής ετυμηγορίας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση έχει σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση, καθώς σχέδιο για την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη, χωρίς λιτότητα, αλλά και χωρίς την απερισκεψία της δημιουργίας νέων ελλειμμάτων.
Οπως είπε, η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους για να είναι ουσιαστική χρειάζεται χρόνο.

Στόχος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη, στην απασχόληση και στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής.

«Η Ευρώπη θα προχωρήσει, θα κοιτάξει μπροστά, σε ένα καλύτερο μέλλον... Θα ξεπεράσει την κρίση και θα είναι ισχυρότερη από ποτέ άλλοτε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή να είναι ο πρώτος επίσημος προσκεκλημένος της νέας κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει δώσει πολλά δώρα στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι συμφώνησαν σε πολλά, ενώ υπάρχουν και θέματα που χρειάζονται περισσότερη συζήτηση και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό στην ΕΕ να μιλάμε μεταξύ μας και όχι ο ένας για τον άλλο.

Τόνισε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να αναζητήσει λύσεις για την χρηματοδότηση από κοινού με τους εταίρους.