Στην Αθήνα ο Γερμανός αντικαγκελάριος τον Μάρτιο

Στην Αθήνα ο Γερμανός αντικαγκελάριος τον Μάρτιο
Την επίσκεψη στην Αθήνα το Μάρτιο του γερμανού αντικαγκελάριου γνωστοποίησε με δήλωσή του στη ΝΕΡΙΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον Ζ. Γκάμπριελ.

«Μετά την επίσκεψη στην Ένωση των Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) και μετά από συνεννόηση και με τον πρόεδρό της, είχα τη χαρά τώρα να συναντήσω τον υπουργό Ανάπτυξης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και να συζητήσουμε όλα τα θέματα, τα οποία αφορούν και την οικονομία της Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Δένδιας.

«Συζητώντας με τον κ. Γκάμπριελ συμφωνήθηκε ότι για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα συμπτώματα της κρίσης, θα πρέπει η ελληνική οικονομία να βοηθηθεί να εισέλθει στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης. Και ο κ. Γκάμπριελ είχε την καλοσύνη να προσυπογράψει όσα πιστεύει η ελληνική κυβέρνηση ακριβώς για το τι χρειάζεται για να μπούμε σε αυτήν την ανάπτυξη.

»Εξέφρασα στον κ. Γκάμπριελ τις ευχαριστίες μας γι' αυτό και επίσης είχα την χαρά να τον καλέσω στην Αθήνα. Συμφωνήθηκε ο κ. Γκάμπριελ να έρθει στην Αθήνα τον Μάρτιο, επικεφαλής αντιπροσωπείας γερμανών επιχειρηματιών, για να δούμε τι επενδυτικές ευκαιρίες υπάρχουν για τους γερμανούς επιχειρηματίες στην ελληνική οικονομία.

»Νομίζω ότι αυτό το οποίο είναι σημαντικό είναι ότι η Γερμανία προσυπογράφει τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και αυτό είναι κάτι το εξαιρετικά χρήσιμο αλλά και ιδιαίτερα απαραίτητο» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ