Βούλτεψη: Η κυβέρνηση έχει τον τελικό λόγο για ΔΕΗ

Βούλτεψη: Η κυβέρνηση έχει τον τελικό λόγο για ΔΕΗ
Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής για τις προτάσεις της αντιπολίτευσης περί δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ»

επαναβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Η κ. Βούλτεψη αποσαφήνισε πως «τον τελικό λόγο» για τυχόν σύγκληση της Ολομέλειας τον έχει η κυβέρνηση, κατηγορώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ πως στηρίζεται στις ψήφους της Χρυσής Αυγής. «Ήλθε η ώρα να μπουν όλοι μπροστά στις ευθύνες τους», σημείωσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «τεχνικά κατασκευασμένο» θέμα την όλη πολιτική αντιπαράθεση για τη ΔΕΗ και την απέδωσε στην «έντονη αμφισβήτηση» που δέχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «κάνει μία προσπάθεια να βγάλει το καλοκαίρι του σε βάρος της χώρας».

Αναφερόμενη στις επαφές με την τρόικα, η κ. Βούλτεψη επισήμανε πως ορισμένα σημεία της διαπραγμάτευσης είναι δύσκολα, υπογραμμίζοντας όμως πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία «διαρκή διαπραγμάτευση» με την τριμερή και ότι «τα αποτελέσματα ουσιαστικά φαίνονται», με επιτυχίες σε μέτωπα όπως το μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση.

«Η λογική τους είναι να μην χαλαρώσει το πρόγραμμα, γιατί χαλαρώνει στην Ευρώπη, και να μην γίνουμε σαν την Αργεντινή», σημείωσε.

Σχετικά με τις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές στο συνδικαλιστικό νόμο, η κ. Βούλτεψη σημείωσε πως στην Ελλάδα «έχουμε παρεξηγήσει» το ρόλο του συνδικαλισμού, έχοντας την εντύπωση πως έχει «γνώμη επί παντός επιστητού».

Προσέθεσε πως αυτά τα ζητήματα τίθενται στο τραπέζι γιατί οι συνδικαλιστές υπερέβαιναν το ρόλο τους. «Αν φέρονταν υπεύθυνα και κατέβαιναν μόνο με συνδικαλιστικά αιτήματα δεν θα γίνονταν αυτά», σχολίασε.

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, η κ. Βούλτεψη είπε ότι θα γίνουν συζητήσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και θα βρεθεί η κοινή γραμμή.

«Άλλο ΠΑΣΟΚ, άλλο ΝΔ άλλο κυβέρνηση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ