Η «κωλοτούμπα» Δαβάκη και το ελλάτωμα Αβραμόπουλου

Η «κωλοτούμπα» Δαβάκη και το ελλάτωμα Αβραμόπουλου
Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στη Βουλή με τα όσα είπε ο Υφυπουργός Άμυνας Θανάσης Δαβάκης για την Τουρκία , την οποία ουσιαστικά χαρακτήρισε οιονεί απειλή για την χώρα μας, έχοντας μάλιστα αυξήσει τις δαπάνες για εξοπλισμούς.

Τι είπε δηλαδή ο κ. Δαβάκης; Τα αυτονόητα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το απόσπασμα της ομιλίας του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ : «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ενεργός απειλή διατυπωμένη από τη γείτονα και δεν υπάρχει, επίσης, καμία αμφιβολία ότι υπάρχει υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια, αλλά και σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Τουρκίας», τόνισε ο υφυπουργός Άμυνας και πρόσθεσε: «Επίσης, ουδείς αμφισβητεί ότι υπάρχει καθημερινή πρακτική, αεροπορική και ναυτική, όσον αφορά παραβιάσεις, επεμβάσεις σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης από τη γείτονα, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχει τα αντίστοιχα και ανάλογα δεδομένα, προκειμένου να μη βρεθεί ελλείπουσα προς αυτήν την πραγματικότητα».
Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Δαβάκης ανασκεύασε. Τι προηγήθηκε αυτής της «υποχώρησης»; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δέχθηκε πιέσεις από το Μαξίμου, ενώ άλλοι επιρρίπτουν την ευθύνη στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο, αφού το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που χρόνια τώρα προωθεί με νύχια και με δόντια την ελληνοτουρκική φιλία, σε βάρος, ενίοτε, ακόμη κι αυτής της ιστορίας του τόπου μας. Η απάντηση στην ερώτηση ποιος πίεσε τον Δαβάκη να ανασκευάσει, είναι πως ούτε ο Βενιζέλος, ούτε το Μαξίμου ταράχτηκαν από τα όσα είπε, καθώς μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποιεί την ευαίσθητη γεωπολιτική θέση της χώρας για να πιέσει την Τρόικα να μην γίνουν νέες περικοπές στα εξοπλιστικά. Εκείνος που ταράχτηκε από τις δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας ήταν ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εθεάθη στους διαδρόμους της Βουλής εν εξάλλω να παίρνει ασταμάτητα τηλέφωνα και να προσπαθεί να πείσει τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού ότι ο κ. Δαβάκης «υπερέβαλλε» . Αφού ο υπουργός τους αναστάτωσε όλους με τις φωνές του, ο υφυπουργός κλήθηκε να πάρει εκ νέου το λόγο και να επισημάνει πως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν βελτιωθεί.
Απορία: Δεν γνωρίζει ο κ. Αβραμόπουλος για τις συνεχείς παραβιάσεις των τουρκικών αεροσκαφών που πετούν 150 μέτρα πάνω από ελληνικά νησιά και παραβιάζουν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο, ούτε για τα τουρκικά πλοία που φθάνουν ως το Σούνιο και η Ελλάδα δεν αντιδρά καθόλου; Ξέχασε ο κ. Αβραμόπουλος πως οι γείτονές μας θεωρούν την υφαλοκρηπίδα της Ρόδου δική τους και προσπαθούν να εξαφανίσουν εντελώς από το χάρτη το Καστελόριζο, το οποίο δηλώνουν πως ανήκει στη Μεσόγειο; Η απάντηση είναι όχι βέβαια.. Απλά, οι κακές γλώσσες στο Μαξίμου επισημαίνουν πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα προτιμούσε να έχει κάνει ο ίδιος την ομιλία Δαβάκη, καθώς θέλει να έχει πάντα τον πρώτο ρόλο στο Υπουργείο Άμυνας και δεν αντέχει να του κλέβουν την παράσταση «ηρωικές» εμφανίσεις υφισταμένων του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ