Tέλος ο Κατρούγκαλος από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Αποσύρεται μετά τα ομαδικά πυρά

Tέλος ο Κατρούγκαλος από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Αποσύρεται μετά τα ομαδικά πυρά

Παρέμβαση Τσίπρα: Καμία αύξηση στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

O πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις του οποίου για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, ο κ. Κατρούγκαλος, με ανάρτησή του, ανακοίνωσε ότι «αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη» και δηλώνει ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη.

Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές.

Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μιντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη.

Παρέμβαση Τσίπρα: Καμία αύξηση στους ελεύθερους επαγγελματίες

Δεν θα αυξηθούν οι φόροι και οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στο in.gr, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι σχετικές δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε αποκλειστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και η οποία θα δημοσιευτεί αύριο Παρασκευή), ξεκαθαρίζει ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών» και κάνει λόγο για fake news.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής η αντιπολίτευσης, προβλέπει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους. Αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές. Εξηγεί “από την αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 10.000 ευρώ, από τη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, από τη μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης – που θα μειώσει τις τιμές- και από τη ρύθμιση χρεών, αναστολή πλειστηριασμών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ