Εκλογές 2023 – ΣτΕ: Νόμιμη η ψηφοφορία εκτός Ελλάδας στις 20 Μαΐου

Εκλογές 2023 – ΣτΕ: Νόμιμη η ψηφοφορία εκτός Ελλάδας στις 20 Μαΐου

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζεται ως ημέρα ψηφοφορίας των βουλευτικών εκλογών εκτός Ελλάδας η 20ή Μαΐου 2023, δηλαδή η προηγούμενη ημέρα από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού κατατέθηκε στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται η 20ή Μαΐου 2023 ημέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός της ελληνικής επικράτειας. Δικαίωμα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές εκτός Ελλάδας έχουν οι εκλογείς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Παράλληλα, η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός Ελλάδος θα διαρκέσει από τις 7:00 έως τις 19:00 τοπική ώρα κάθε χώρας.

Το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και εισηγητή τον πάρεδρο Χρήστο Παπανικολάου, με την υπ’ αριθμ. 83/2013 γνωμοδότησή του, έκρινε νόμιμο το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ