Ιταλία: Ανάπτυξη 0,6% για το 2022 προβλέπει για φέτος η κεντρική τράπεζα

Ιταλία: Ανάπτυξη 0,6% για το 2022 προβλέπει για φέτος η κεντρική τράπεζα

Η περσινή ανάπτυξη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης θα διαμορφωθεί πιθανότατα στο 3,9%, ανέφερε η κεντρική τράπεζα στο τριμηνιαίο δελτίο της

Η ιταλική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 0,6% φέτος, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα την Παρασκευή, αυξάνοντας ελαφρώς την εκτίμησή της από την προηγούμενη πρόβλεψη του 0,4% που είχε γίνει μόλις τον περασμένο μήνα και ευθυγραμμίζοντας την εκτίμησή της με την επίσημη πρόβλεψη της κυβέρνησης.

Η περσινή ανάπτυξη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης θα διαμορφωθεί πιθανότατα στο 3,9%, ανέφερε η κεντρική τράπεζα στο τριμηνιαίο δελτίο της σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πάνω από την προηγούμενη εκτίμηση του 3,8%.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ του 2022 για το σύνολο του έτους θα ανακοινωθούν από την εθνική στατιστική υπηρεσία ISTAT την 1η Μαρτίου.

Η Τράπεζα της Ιταλίας προέβλεψε ανάπτυξη 1,2% το 2024 σε σύγκριση με την πρόβλεψη της κυβέρνησης για 1,9%, που είχε γίνει τον Νοέμβριο.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η κεντρική τράπεζα ανέφερε πως αναμένει ότι ο εναρμονισμένος με την ΕΕ δείκτης της Ιταλίας θα είναι κατά μέσο όρο στο 6,5% φέτος, μειώνοντας την πρόβλεψή της του Δεκεμβρίου που ήταν στο 7,3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ