ΟΕΕ: Ζητά παράταση έως 31/1 της προθεσμίας απογραφής εργαζομένων στις εταιρείες

Η απογραφή προστίθεται στις τρέχουσες υποχρεώσεις των λογιστών - φοροτεχνικών μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου αναφέρει ο ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου,

 

Την παράταση της προθεσμίας απογραφής από τις επιχειρήσεις του συνόλου των εργαζομένων τους ζητά, με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας,σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόλλιας, η απογραφή προστίθεται στις τρέχουσες υποχρεώσεις των λογιστών - φοροτεχνικών μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, μέσα σε ένα διάστημα πολύ σύντομο και με σωρεία άλλων δηλωτικών υποχρεώσεων.

«Η χειροκίνητη καταχώρηση του εβδομαδιαίου ωραρίου απασχόλησης με ριζικές αλλαγές στην υποβολή του τρόπου κατάθεσης του πίνακα προσωπικού και της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, δημιουργεί επιπλέον γραφειοκρατία και αδυναμία στους λογιστές να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στη νέα διαδικασία».

Γι’ αυτό και κρίνεται αναγκαία η παράταση της συγκεκριμένης υποχρέωσης, έως τις 31 Ιανουαρίου 2023, λόγω και των λοιπών υποχρεώσεων που λήγουν με την εκπνοή του έτους αλλά και του όγκου εργασιών των επιχειρήσεων κατά την διάρκεια των εορτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ