Ομόλογα: Ξεπέρασε το 5% η απόδοση του 10ετους

Ομόλογα: Ξεπέρασε το 5% η απόδοση του 10ετους

Αναλυτές εκτιμούν ότι η κορύφωση του Γενικού Δείκτη Τιμών θα επέλθει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023,

Πιέσεις στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετους ομολόγου να ξεπερνάει το 5%.
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τρομάζει τους επενδυτές, καθώς αναλυτές εκτιμούν ότι η κορύφωση του Γενικού Δείκτη Τιμών θα επέλθει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023, για να αρχίσει μετά σταδιακά η αποκλιμάκωση του. Οι εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την πορεία των επιτοκίων.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, Φ. Βιγιερουά ντε Γκαλό, εκτίμησε ότι μετά τη διαμόρφωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων στο 2% (τρέχον: 0,75%), οι αυξήσεις επιτοκίων θα γίνονται με πιο αργό ρυθμό.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 216 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 124 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 5,03% από 4,80% χθες, έναντι 2.22% του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,81% από 2,45%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαικό νόμισμα τελούσε υπό διαπραγμάτευση νωρίς το απόγευμα στα 0,9855 δολ. από το επίπεδο των 0,9828 δολ. όπου βρισκόταν όταν άνοιξε η αγορά. Αρνητικά επηρέασε το αμερικανικό νόμισμα η υποχώρηση που κατέγραψε ο δείκτης μεταποίησης στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.
Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 0.9835 δολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ